Arbetarekommunens årsmöte den 12 mars

EU-valet i fokus på Socialdemokraternas årsmöte.

Även 2019 blåser det valvindar och vid Socialdemokraterna i Osby kommuns årsmöte var Europaparlamentvalet i fokus. Heléne Fritzon, Socialdemokraternas toppnamn inför EU-valet, var på plats och peppade mötesdeltagarna inför valet 26 maj. Tommy Augustsson, arbetarekommunens ordförande, hälsade alla välkomna till mötet som inleddes med en offentlig och öppen information om EU-valet. Tommy noterade glädjande att över 50 personer fanns på plats innan han lämnade över ordet till Heléne Fritzon.

Heléne Fritzon

– Jag är otroligt stolt och glad över att vara första namn på Socialdemokraternas valsedel till EU-parlamentet, säger Heléne.
Heléne Fritzon, tidigare migrationsminister i Stefan Lövens regering, med lång erfarenhet från kommunalpolitiken i Kristianstads kommun och socialdemokratisk partiverksamhet, går nu vidare till nya uppgifter.
-Efter valet tackade jag ja till att kandidera till EU-parlamentet. Jag känner att jag har fått uträttat ett viktigt och ansvarsfullt arbete i regeringen som jag nu kan använda mig av i Bryssel. Mina erfarenheter från den lokala och nationella nivån och att jag är kvinna ska kunna göra skillnad i EU-parlamentet, säger Heléne.
Hon berättar att EU-valet är viktigare än någonsin. Nationalism som sprider sig i Europa hotar det gemensamma samarbetet. Europa behöver Sverige och Sverige behöver Europa. I EU-parlamentet kommer Socialdemokraterna bland annat att driva klimatfrågan och bra villkor på arbetsmarknaden. Heléne säger att den europeiska tillväxten måste klara sig i den globala konkurrensen. Därför måste människor få röra sig fritt och arbeta eller studera var man vill i Europa.
-Men när man arbetar i ett annat EU-land än sitt eget ska man garanteras samma villkor som andra som arbetar i landet. Alla jobb ska ha schyssta löner och villkor. Oseriösa företag ska inte få utnyttja människor. Det är klassisk socialdemokratisk politik, menar Heléne.
Heléne avslutar med att poängtera vikten av att rösta i EU-valet och uppmanar alla att samtala om EU-valet med vänner och bekanta och betydelsen av att rösta. Det är viktigt med tanke på de högerextremistiska och nationalistiska krafter som sprids över Europa.

Mötet avslutades med årsmötesförhandlingar och mötesordförande Johnny Ahlqvist tog partivännerna genom kvällens dagordning.

Kontaktpersoner :
Tommy Augustsson, arbetarekommunens ordförande 070-572 15 51
Agneta Malm, referent 070-271 86 95

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.